Peru are Poliţia decimată de virus: 50.616 de infectaţi, jumătate din totalul personalului

  • "Poliţia este instituţia publică având cele mai multe decese cauzate de coronavirus", a afirmat ministrul José Elice.
  • Medicii sunt a doua categorie profesională cea mai afectată de COVID-19, cu 502 de decese la 14 iulie, potrivit Ordinului Medicilor din Peru.
  • Circa 3,78 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Peru, sau 11,6% din populaţie, potrivit datelor oficiale.
487 afișări
Imaginea articolului Peru are Poliţia decimată de virus: 50.616 de infectaţi, jumătate din totalul personalului

Peru are Poliţia decimată de virus: 50.616 de infectaţi, jumătate din totalul personalului

Poliţia naţională este instituţia cea mai afectată de COVID-19 în Peru, cu 787 de decese şi peste 50.600 de contaminări, aproape 50% din efectivele sale afectate, a făcut cunoscut sâmbătă Ministerul de Interne de la Lima, notează AFP.

"Sănătatea poliţiei este dramatică: în total, 50.616 poliţişti au fost infectaţi, sau aproape jumătate (din membrii săi), au fost 787 de decese în timpul pandemiei", a anunţat ministrul José Elice, în declaraţii la postul de radio RPP.

"Poliţia este instituţia publică având cele mai multe decese cauzate de coronavirus", a adăugat el.

Poliţia, cu un efectiv de aproximativ 120.000 de persoane, a fost în prima linie de la începutul pandemiei.

Medicii sunt a doua categorie profesională cea mai afectată de COVID-19, cu 502 de decese la 14 iulie, potrivit Ordinului Medicilor din Peru.

Ţara numără 195.000 de decese cauzate de COVID-19 şi peste 2,09 milioane de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, la o populaţie de 33 de milioane de locuitori.

Ministrul a declarat că vaccinarea, care a început în februarie, a contribuit la reducerea formelor severe şi deceselor în rândul personalului poliţiei, care a fost unul dintre primele grupuri care au primit vaccinarea completă în ţară.

Circa 3,78 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Peru, sau 11,6% din populaţie, potrivit datelor oficiale, mai scrie AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
peru,
politie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici