Presupusul complice al lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru 30 de zile / Avocat: Nu a recunoscut nimic. Probele nu îl leagă de viol

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor DIICOT şi au dispus arestarea preventivă a lui Ştefan Risipiţeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă.

1574 afișări
Imaginea articolului Presupusul complice al lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru 30 de zile / Avocat: Nu a recunoscut nimic. Probele nu îl leagă de viol

Presupusul complice al lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru 30 de zile / Avocat: Nu a recunoscut nimic. Probele nu îl leagă de viol

Ştefan Risipiţeanu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor. Acesta este acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu atunci când era sechestrată în casa lui Gheorghe Dincă.

Înainte de pronunţare, avocatul bărbatului, Valentin Vladu, a declarat că nu sunt probe suficiente împotriva clientului său şi, dacă se va dispune arestul preventiv, decizia va fi contestată.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunţat, miercuri, că a fost reţinut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reţinut, cât şi Dincă, ar fi violat-o pe tânără, anunţă DIICOT.

Avocatul presupusului complice al lui Dincă: Nu a recunoscut nimic. Probele nu îl leagă de viol

Bărbatul reţinut de DIICOT pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă nu a recunoscut în faţa instanţei şi s-a arătat mirat că vecinul său l-a denunţat, a afirmat avocatul Valentin Vladu. Apărătorul spune că nu sunt probe suficiente pentru a-l incrimina pe clientul său.

„(Sunt, n.r) Multe probe şi chiar spre deloc. Nu sunt foarte multe probe, ele tind spre zero. Există probe, dar ele nu leagă în mod direct pe inculpatul Risipiţeanu de săvârşirea unor fapte, mai ales de cea de viol. Instanţa rămâne în pronunţare. Sunt probe ADN. Nu pot sa spun mai multe. El nu recunoaşte nimic, bineînţeles. A avut o atitudine sinceră, nu a recunoscut”, a declarat Valentin Vladu, avocatul lui Ştefan Risipiţeanu, reţinut de DIICOT pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

Bărbatul a spus, în faţa instanţei, că îl cunoştea pe Gheorghe Dincă, însă ca vecin.

„Nu există probe care să-l lege direct pe inculpat. Dacă va fi decizie de arestare, da, contestăm. Nu are cum să regrete dacă nu a recunoscut”, a mai spus apărătorul.

Bărbatul s-a arătat mirat de faptul că Gheorghe Dincă l-a denunţat, mai ales pentru că au trecut 4 luni de la reţinerea lui. Risipiţeanu a recunoscut că a fost in casa lui Dincă şi înainte de data când ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

„A perceput-o ca pe o răutate din partea lui Dincă, în sensul că abia acum vrea să îl ia şi pe el. Nu are nicio legătură cu cauza şi vreo infracţiune săvârşită în imobil, spune el. A fost mirat. Nu că i-a trădat prietenia”, mai spune avocatul Valentin Vladu.

Foto: Captură

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici