Sârbu: Interzicerea cumulării locurilor de muncă la stat a fost discutată ca principiu

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că posibilitatea interzicerii cumulării locurilor de muncă de la stat a fost discutată "doar ca principiu".

26 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Interzicerea cumulării locurilor de muncă la stat a fost discutată ca principiu

Sârbu: Interzicerea cumulării locurilor de muncă la stat a fost discutată ca principiu (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Sârbu nu a exclus însă posibilitatea de a propune şi interzicerea cumulării locurilor de muncă de la stat, deocamdată acest lucru fiind discutat doar ca principiu.

În ceea ce priveşte neconstituţionalitatea OUG 230, care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, ministul Muncii a declarat că aceasta a fost atacată pe fond, nu pe formă şi că printr-un proiect de lege vor fi făcute modificările necesare, urmând ca Parlamentul să decidă dacă aceste cumul poate fi interzis.

Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că dispoziţiile OUG 230/2008 prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea Avocatului Poporului.

Curtea a admis excepţia invocată de Avocatul Poporului, stabilind că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 230/2008 este neconstituţională deoarece afectează drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie, respectiv contravine articolului 115 alineatul 6 din legea fundamentală.

După anunţul deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea OUG 230/2008, premierul Emi Boc a afirmat că Guvernul va promova un proiect de lege prin care va interzice cumulul pensiei cu salariul, act normativ care va fi dezbătut în Parlament în procedură de urgenţă.

Citeşte şi:

OUG care interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională

Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege în procedură de urgenţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici