Şeful siguranţei din Penitenciarul Vaslui, care a apărut dezbrăcat în poze, a revenit la serviciu

Şeful siguranţei Penitenciarului Vaslui, comisarul-şef Vasile Ponea, cercetat penal de Parchet după ce presa a publicat, la sfârşitul lunii ianuarie, fotografii în care acesta apare dezbrăcat, a revenit la serviciu din concediul de odihnă, pe aceeaşi funcţie de conducere, fără a fi sancţionat.

393 afișări
Imaginea articolului Şeful siguranţei din Penitenciarul Vaslui, care a apărut dezbrăcat în poze, a revenit la serviciu

Şeful siguranţei din Penitenciarul Vaslui, care a apărut dezbrăcat în poze, a revenit la serviciu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) nu a stabilit nicio sancţiune faţă de şeful Serviciului de Siguranţă Externă a Penitenciarului Vaslui, comisarul-şef Vasile Ponea, acesta desfăşurându-şi în continuare activitatea pe aceeaşi funcţie de conducere după revenirea sa din concediul de odihnă.

Cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual" în urma publicării în presă, la sfârşitul lunii ianuarie, a unor fotografii în care acesta apare dezbrăcat, în sala de forţă a închisorii, comisarul-şef Vasile Ponea nu a fost sancţionat sau suspendat din funcţie, însă a dat notă explicativă cu privire la fotografiile respective.

"Comisarul-şef Vasile Ponea a revenit la serviciu şi până la finalizarea anchetei desfăşurate de comisia de disciplină a ANP îşi va desfăşura activitatea pe funcţia dobândită în urma unui concurs. Conform Legii 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, nu este de competenţa noastră luarea unor măsuri de sancţionare a celor cu funcţii de conducere, acest atribut revenind celor de la ANP”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Potrivit presei, fotografiile ar fi fost realizate de către un deţinut al închisorii, cu care comisarul de penitenciar ar avea o relaţie amoroasă.

"La 30 ianuarie 2015, Parchetul Judecătoriei Vaslui a înregistrat în registrul de lucrări penale sesizarea formulată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Penitenciarul Vaslui, cu privire la comiterea de către Ponea Vasile a infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. În urma plângerii, urmează a se desfăşura cercetări sub aspectul faptei sesizată de către reprezentanţii Penitenciarului Vaslui”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Vaslui, Mihaela Mantu.

În urma incidentului, conducerea Penitenciarului Vaslui a dispus montarea de camere de supraveghere în sala de forţă a unităţii, conectate la sistemul centralizat de monitorizare al închisorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici