Spot VIDEO controversat. Poliţia a clasat sesizarea privind "Copiii referendumului"

Poliţia Română a clasat sesizarea depusă de către Autoritatea pentru Protecţia Copilului după memoriul parlamentarilor privind spotul "Copiii referendumului", având în vedere că din cercetări nu au reieşit aspecte de natură penală sau contravenţională, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

647 afișări
Imaginea articolului Spot VIDEO controversat. Poliţia a clasat sesizarea privind "Copiii referendumului"

Poliţia a clasat sesizarea privind spotul "Copiii referendumului"

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a clasat sesizarea depusă de către Autoritatea pentru Protecţia Copilului după memoriul parlamentarilor privind spotul "Copiii referendumului", având în vedere că din cercetări nu au reieşit aspecte de natură penală sau contravenţională.

Poliţiştii vor înainta sesizarea în copie către Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la Bucureşti şi Ilfov şi o adresă către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) , cei care au transmis iniţial sesizarea, pentru a face verificări.

Pe 6 noiembrie 2018, Robert Tiderle, fondatorul Papaya Advertising, care a creat spotul Copiii referendumului, a fost audiat la Poliţie şi a spus că sesizarea a fost depusă de către Autoritatea pentru Protecţia Copilului după memoriul parlamentarilor. „A fost o interpelare, un grup de 13 parlamentari către Autoritatea pentru Protecţia Copilului, să se verifice dacă copiii care au participat la filmare au avut acceptul părinţilor şi dacă au fost abuzaţi emoţional sau economic. Economic, nu ştiu cum poţi să abuzezi un copil. Nici dânşii de la poliţie nu ştiu. Poate că vom afla. Aş vrea să spun clar că poliţia nu are nicio vină şi nicio legătură cu aberaţia asta. S-au trezit cu o petiţie de la Autoritate, unde s-a ataşat acel memoriu depus de 13 parlamentari, la telefon mi-au spus 12, care se pare că sunt 15”, a declarat atunci Robert Tiderle, la ieşirea din sediul Poliţiei, unde a fost audiat.

Memoriul prin care preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Copilului este întrebat dacă minorii care au participat la spotul ”Copiii referendumului” au acceptul părinţilor a fost semnat de 15 parlamentari, între care 10 de la PNL, 3 de la PSD, unul de la ALDE şi unul de la Minorităţi. Semnatarii sunt: zece de la PNL - Cupşa Ioan, Mihalescul Dumitru, Popescu Pavel, Fădor Angelica, Cherecheş Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartău Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ioniţă Antoneta, Neagu Nicolae; trei sunt de la PSD - Jivan Luminiţa-Maria, Titus Corlăţean, Gabriel-Beniamin Leş; unul de la ALDE - Cătăniciu Steluţa-Gustica şi unul de la Minorităţi - Groşaru Andi-Gabriel. Obiectul întrebării: „Copiii folosiţi în spotul video Papaya Advertising au acceptul părinţilor pentru a filma în acest videoclip şi dacă s-a respectat interesul superior al copiilor?”, iar întrebarea îi este adresată preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Gabriela Coman.

Demersul a venit după ce s-a lansat în spaţiul public un spot în care au fost prezentaţi mai mulţi copiii cu vârsta sub 18 ani, care îndeamnau la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei dtrept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Spotul a fost intitulat ”Copiii referendumului”, iar mesajul a fost ”Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici