Suedia pune sub acuzare doi bărbaţi pentru spionaj în favoarea Rusiei

Procurorii suedezi au pus vineri sub acuzare doi fraţi pentru spionaj în favoarea Rusiei, afirmând că presupusa infracţiune ar putea fi în detrimentul securităţii ţării, relatează Reuters.

259 afișări
Imaginea articolului Suedia pune sub acuzare doi bărbaţi pentru spionaj în favoarea Rusiei

Bărbaţii, în vârstă de 42 şi 35 de ani, au fost reţinuţi de anul trecut şi au negat anterior toate acuzaţiile. Avocatul lor nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

"Suspiciunea se referă la o infracţiuni grave îndreptată împotriva sistemului de informaţii şi de securitate al Suediei. Infracţiunea este gravă, deoarece se referă la circumstanţe de importanţă majoră", a precizat Parchetul suedez într-un comunicat.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că au furnizat agenţiei ruse de informaţii GRU informaţii clasificate timp de un deceniu, începând din 2011. Unul dintre fraţi a lucrat pentru securitatea suedeză şi pentru forţele armate în această perioadă, potrivit documentelor judiciare.

"Informaţiile care au fost obţinute, transmise şi divulgate ar putea, în mâinile unei puteri străine, să ducă la prejudicierea securităţii Suediei", a precizat Parchetul. Cele mai multe părţi ale anchetei penale sunt confidenţiale, a precizat instituţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici