Tatăl gemenilor prematuri: Bebeluşii au fost îngrijiţi la Câmpulung Muscel. Nu eu am anunţat presa

Tatăl bebeluşilor născuţi prematur la maternitatea din Câmpulung Muscel şi transferaţi ulterior la Maternitatea Polizu din Bucureşti, i-a mulţumit medicului Marieta Ştefănescu, cercetată pentru neglijenţă în serviciu în dosarul gemenilor, şi a spus că aceasta a "tras cu dinţii de viaţa copiilor".

90 afișări
Imaginea articolului Tatăl gemenilor prematuri: Bebeluşii au fost îngrijiţi la Câmpulung Muscel. Nu eu am anunţat presa

Tatăl gemenilor prematuri: Bebeluşii au fost îngrijiţi la Câmpulung Muscel, nu eu am anunţat presa

Tatăl bebeluşilor a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Câmpulung Muscel, că nu a acuzat personalul medical al spitalului argeşean şi a mulţumit medicilor şi asistentelor pentru îngrijire, considerând că fără aportul acestora copiii lui nu ar fi trăit.

"Vreau să lămurim odată pentru totdeauna ce s-a întâmplat, dat fiind faptul că unele televiziuni şi ziare au făcut numai supoziţii şi tot felul de ipoteze. (...) Vreau să aduc mulţumiri celor care au avut grijă de copii din momentul naşterii şi până în ziua de faţă. Ţin să mulţumesc doamnei doctor Ştefănescu şi întregului colectiv de la Secţia de nou-născuţi de la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel. Copiii au fost ţinuţi la incubator încă din momentul naşterii şi până când au fost transferaţi la Bucureşti, nu cum s-a spus că au fost lăsaţi în plata Domnului", a spus tatăl gemenilor.

De asemenea, el a precizat că medicul neonatolog Marieta Ştefănescu, şeful secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, cercetată de poliţie pentru neglijenţă în serviciu în dosarul gemenilor născuţi prematur, "a avut grijă de copiii lui" şi "a ţinut cu tot dinadinsul să fie transferaţi" la un spital din Capitală.

"Şi vreau să vă spun că doamna doctor chiar a avut grijă şi a tras cu dinţii de viaţa lor. S-a purtat cu ei ca şi cu copiii dânsei şi nu mi se pare corect şi moral să se arunce cu noroi în dânsa. Dânsa a ţinut cu tot dinadinsul să fie transferaţi, sub îndrumarea dânsei s-au făcut demersurile pentru a fi transferaţi în capitală, dânsa cu mine de faţă a sunat personal la spitale şi maternităţi. După nouă zile, dar timp de nouă zile s-a îngrijit de copii", a declarat preotul Narcis Glont.

Întrebat despre starea bebeluşilor, el a răspuns că starea lor este bună.

"Cei mici sunt bine şi nu vreau să vă dau mai multe detalii despre ei. Vreau să-mi respectaţi dorinţa aceasta", a spus tatăl gemenilor.

Întrebat dacă i se pare normal că bebeluşii nu au fost înregistraţi timp de nouă zile şi nu au fost transferaţi la un spital cu dotare mai bună, tatăl gemenilor a spus: "Cât au fost îngrijiţi acolo, au fost îngrijiţi timp de nouă zile. Doamna doctor când a hotărât să-i transferăm, aşa am şi făcut. Eu nu am ştiut şi cred că niciunul dintre dumneavoastră dacă eraţi în locul meu, nu ştia că trebuie făcute demersuri şi transferaţi de a doua zi."

De asemenea, întrebat de ce a făcut această declaraţie aşa târziu, Narcis Glont a spus că nu el a anunţat presa despre acest caz şi a precizat că el nu a făcut "nicio plângere penală nici la poliţie, nici în altă parte".

"Pentru că nu eu am anunţat presa. Pentru că am crezut că este de datoria mea să fac aceste mărturisiri. Nu eu am fost la minister, am telefonat. Eu nu am făcut nicio plângere penală nicăieri, nici la poliţie, nici în altă parte. Este treaba lor", a afirmat Narcis Glont.

Narcis Glont, tatăl bebeluşilor este preot în parohia din satul Ceaureşti, comuna Poenarii de Argeş de aproximativ doi ani.

Doi gemeni născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea din Câmpulung Muscel au fost transferaţi, săptămâna trecută, la Maternitatea Polizu din Bucureşti, după ce tatăl copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat că micuţii, născuţi cu zece zile înainte, nu au beneficiat de îngrijire corespunzătoare, nefiind ţinuţi în incubator şi nu ar fi fost înregistraţi, la naştere, în documentele spitalului.

După ce tatăl copiilor, care este preot, a reclamat situaţia lui Raed Arafat, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au început o anchetă la maternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici