Taxele locale rămân la fel la Buzău; în Vrancea şi Brăila nu sunt excluse creşteri

Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, marţi, că taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate anul viitor, precizând că acestea se menţin la acelaşi nivel de cinci ani, în timp ce în Vrancea şi Brăila primarii unor localităţi nu exclud creşterea acestora.

131 afișări
Imaginea articolului Taxele locale rămân la fel la Buzău; în Vrancea şi Brăila nu sunt excluse creşteri

Taxele locale rămân la fel la Buzău; în Vrancea şi Brăila nu sunt excluse creşteri (Imagine: Shutterstock)

Constantin Boşcodeală a declarat că decizia privind menţinerea la acelaşi nivel a taxelor şi impozitelor către bugetul local a fost luată încă de luna trecută, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal. 

"Anul viitor va fi al cincilea în care care taxele şi impozitele locale vor fi la fel", a precizat Constantin Boşcodeală.

În judeţul Vrancea, multe consilii locale nu au luat încă o decizie privind taxele şi impozitele locale, însă acestea vor fi majorate acolo unde sunt menţinute la acelaşi nivel de mai mulţi ani.

Astfel, la Panciu, ultima majorare de taxe şi impozite locale a avut loc în anul 2003, primarul spunând că dările vor fi majorate.

"O să majorăm taxele pentru că noi nu le-am mai majorat din 2003 şi o să majorăm pentru că atunci când o să solicitam fonduri nu o să primim pentru că nu am adus bani la buget din taxe şi impozite", a declarat primarul oraşului Panciu, Ion Petre.

La Focşani, consilierii municipali au aprobat la începutul verii o decizie de menţinere a taxelor şi impozitelor locale la nivelul din 2012, primarul Decebal Bacinschi susţinând însă că nu sunt excluse modificări.

"Noi avem o hotărâre aprobată în Consiliul Local Municipal ca taxele şi impozitele locale să rămână ca în 2012, dacă apar ceva reglementări cred că o să găsim o soluţie, să vedem, dar până una alta respectăm hotărărea de Consilu Local", a spus primarul din Focşani.

În judeţul Brăila, tendinţa este de a menţine neschimbat nivelul taxelor şi impozitelor, primarul oraşului Ianca, George Chiriţă, spunând că s-ar impune o reactualizare în raport cu rata inflaţiei.

"De trei ani nu sunt modificate, nu au suferit nicio majorare, trebuiau actualizate cu indicele de inflaţie cum e taxa la concesiune", a spus Chiriţă.

Alţi primari din localităţi rurale susţin că brăilenii nu îşi pot permite o majorare a dărilor.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici