Telecabina de la Bâlea Lac nu funcţionează din cauza viscolului. Stratul de zăpadă are 60 centimetri

Turştii care au urcat vineri spre Transfăgărăşan nu pot ajunge la Bâlea Lac, din cauza vântului puternic, care ţine telecabina în staţie, acesta fiind singurul mijloc de transport între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

313 afișări
Imaginea articolului Telecabina de la Bâlea Lac nu funcţionează din cauza viscolului. Stratul de zăpadă are 60 centimetri

Telecabina de la Bâlea Lac nu funcţionează din cauza viscolului; stratul de zăpadă are 60 centimetri (Imagine: Gabriel Petrescu)

Leo Klingais, administratorul telecabinei a declarat vineri pentru MEDIAFAX că a oprit telecabina în staţie din cauza vântului puternic şi a vizibilităţii reduse, deşi mulţi turişti care au ajuns la Bâlea Cascadă ar fi vrut să urce la Bâlea Lac.

„Sunt turişti care au venit la munte, profitând de această perioadă de zile libere. Ar fi vrut să urce la Bâlea Lac, însă momentan nu se poate folosi telecabina. Este în staţie, oprită, pentru că bate vântul foarte puternic şi vizibilitatea este redusă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Leo Klingais, administratorul telecabinei.

Meteorologii au emis, vineri, un cod portocaliu de vânt, care, la munte poate depăşi 90 km/h la munte, la peste 1.700 de metri acesta viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

Totodată, meteorologii spun că la Bâlea Lac stratul de zăpadă are 60 de centimetri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici