Traficul rutier se va desfăşura în condiţii de iarnă în cea mai mare parte a ţării

Centrul Infotrafic informează că începând de duminică traficul rutier se va desfăşura în condiţii de iarnă în cea mai mare parte a ţării, meteorologii prognozând răcirea vremii, că vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi că se va forma polei.

11 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier se va desfăşura în condiţii de iarnă în cea mai mare parte a ţării

Traficul rutier se va desfăşura în condiţii de iarnă în cea mai mare parte a ţării (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Temperaturile sub zero grade vor favoriza apariţia poleiului pe drumurile actualmente umede.

Poliţiştii cer şoferilor să ia măsurile de siguranţă corespunzătoare:

Poliţiştii subliniază faptul că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei, precum şi că este interzisă circulaţia cu autovehiculul cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, în perioadele şi pe drumurile stabilite prin ordin al ministrului transporturilor.

Totodată, poliţiştii recomandă conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, precizând că viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere este cu 20 de km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Traficul, pe toate drumurile naţionale, se desfăşura duminică dimineaţa în condiţii normale, însă este posibil ca după-amiază situaţia să se schimbe.

De aceea, pentru evitarea evenimentelor nedorite, Poliţia îi sfătuieşte pe şoferi să plece din timp la drum, iar celor care se întorc pe DN1 le recomandă să utilizeze rutele alternative pentru a reveni în Capitală: Braşov - Săcele - DN1A - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti; DN71 - Sinaia - Fieni - Târgovişte - Bâldana - DN7 - Bâldana - Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici