Trei persoane, trimise în judecată în scandalul permiselor auto din Argeş

Trei persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Oradea, fiind acuzate de trafic de influenţă, fals şi uz de fals.

140 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, trimise în judecată în scandalul permiselor auto din Argeş

Trei persoane, trimise în judecată în scandalul permiselor auto din Argeş

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare au dispus trimiterea în judecată a lui Marin Vasile Marincaş, Mugurel Ionuţ Căluşetu şi Romeo Roşescu, potrivit unui comunicat de joi al DNA.

Marin Vasile Marincaş este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Căluşeru şi Roşescu, de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii au stabilit că, în perioada martie - mai 2008, Marincaş, cu ajutorul celorlalţi doi, a cerut 22.400 de euro de la şase persoane, din care a primit efectiv 15.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş pe care poate să-i determine să le faciliteze obţinerea permisului de conducere în mod fraudulos.

"În perioada februarie – mai 2008, inculpaţii Căluşeru Ionuţ Mugurel şi Roşescu Romeo, cu ajutorul inculpatului Marincaş Vasile Marin, au falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată (dosarul de şcoală auto) care atestau în mod nereal că cinci persoane din judeţul Satu Mare au absolvit cursurile de pregătire practică şi legislaţie rutieră în cadrul SC Cordial Alex Auto SRL Piteşti, firma inculpatului Roşescu Romeo", se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, cei trei ar fi întocmit în fals documentele denumite "Fişă de şcolarizare" şi "Certificat de absolvire" prin care se atesta că cele cinci persoane au absolvit cursurile acestei şcoli de conducători auto, acte pe care le-ar fi depus ulterior la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Pentru a putea participa la acest examen, candidaţii şi-au schimbat domiciliile din judeţul Satu Mare în mai multe localităţi din judeţul Argeş.

Ionuţ Mugurel Căluşeru şi Romeo Roşescu au fost arestaţi preventiv de instanţa Tribunalului Satu Mare, în 16 iunie.

Dosarul a fost trimis instanţei Tribunalului Satu Mare.

Alte 20 de persoane mai sunt implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, joi, cererea acestora de a fi eliberaţi din arest preventiv, urmând dea o soluţie în această cauză.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 10 iulie, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive în cazul celor 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş, în schimbul unor sume importante de bani.

Iniţial, în acest caz au fost arestate, în 14 iunie, 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici