Turişti români plecaţi la Strasbourg, obligaţi să plătească de două ori cazarea

Circa 100 de turişti români plecaţi într-un pelerinaj organizat de firma Filip Travel din Târgu Mureş care ar fi abandonat, săptămâna trecută, un grup de pelerini în apropiere de Paris, au avut, duminică seară, probleme la Strasbourg, fiind obligaţi să plătească a doua oară cazarea.

395 afișări
Imaginea articolului Turişti români plecaţi la Strasbourg, obligaţi să plătească de două ori cazarea

Turişti români plecaţi la Strasbourg, obligaţi să plătească de două ori cazarea (Imagine: Filip Travel Agency)

Patronul agenţiei de turism Filip Travel din Târgu Mureş, Filip Stoica, a declarat, luni, că a fost vorba de o neînţelegere legată de plată, din cauza transferurilor între bănci, şi că cele aproximativ 100 de persoane din acest ultim grup au putut înnopta la Strasbourg, plătind încă o dată cazarea.

"Aseară (duminică seara - n.r.) nu erau banii intraţi. Eu aveam ordin de plată şi au găsit dovada şi cei de la camping, până la urmă, azi (luni - n.r.) s-a confirmat că au intrat banii. Fiecare om îşi va primi banii înapoi, chiar cu daune, pentru că intenţionez să cer bani la rândul meu de la francezi", a spus Stoica.

Acesta a precizat că a fost vorba de un alt grup decât cel care a avut probleme săptămâna trecută, tot cu cazarea, în preajma Parisului, din cele nouă care au făcut pelerinajul la Fecioara de la Lourdes.

Patronul agenţiei de turism a promis că la întoarcerea în ţară va convoca o conferinţă de presă, unde va demonstra cu acte că nu a fost de rea credinţă, în ciuda celor două incidente.

Preotul Lucian Dudaş, însoţitor al grupului de pelerini ce ar fi fost abandonat în Franţa de agenţia de turism din Târgu Mureş a declarat, vineri, că oamenii stau într-un camping în condiţii mizere, iar patronul firmei de turism susţinea, tot atunci, că dacă acest lucru este adevărat, va da în judecată unitatea de cazare.

"Am stat acolo, până la urmă am reuşit să intrăm în camping, în nişte căsuţe, dar condiţiile sunt mizere, nu au toaletă, nu au perne. A fost un convoi de nouă autocare, din care două sunt cu probleme. Noi eram într-un autocar supraetajat, de 80 de persoane. Nu mai dăm de persoana care a oferit această excursie, domnul Filip Stoica. Am petrecut noaptea în camping, dar condiţiile sunt mizere, faţă de ce am plătit. Nu ştiu exact unde suntem, undeva lângă Paris", declara Dudaş.

El a mai spus că singura responsabilă este agenţia de turism, şi nu Biserica Greco-Catolică.

Părintele Flaviu Miheţ, preot la Biserica Greco-Catolică din Târgu Mureş, declara, vineri, că pelerinajul a fost organizat cu ocazia a 150 de ani de la prima apariţie a Maicii Domnului la Lourdes.

"Nu ştiu exact care este situaţia. Oamenii au plecat în pelerinaj, care includea şi Roma, în data de 20 mai. Sunt circa 80 de persoane în autocar, puţine din Târgu Mureş, majoritatea sunt din alte localităţi din Mureş şi din Turda, judeţul Cluj. Fiecare persoană a plătit circa 500 de euro", preciza Miheţ.

Miheţ a susţinut că vina aparţine exclusiv agenţiei de turism.

La rândul său, Filip Stoica, patronul Filiptrans - firma de turism din Târgu Mureş care a organizat excursia -, declara, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că va da în judecată conducerea unităţii de cazare din Franţa dacă se confirmă că nu a oferit condiţii de cazare corespunzătoare celor circa 160 de români.

"Totul este sub control. Eu am nouă autocare, oamenii sunt cazaţi în mai multe părţi în zona Parisului. Am înţeles că două autocare, unul din Târgu Mureş şi altul din Reghin, ar fi ajuns la hotel şi nu ar fi găsit cearşafuri şi au sunat la presă. Mă miră faptul. Eu sunt cu alt grup şi am dormit la un hotel Formula 1 din Paris, unde totul este în regulă. Acolo unde au fost ei, probabil că nu este. N-am mai lucrat cu acest partener înainte de pelerinaj. Ei au garantat că au toalete, aer condiţionat, chiar nu ne-am gândit că n-o să fie lenjerie. Dacă se confirmă că nu sunt în regulă în raport de ce am contractat, bineînţeles că o să îi dau în judecată", declara Filip Stoica.

El spunea că, până acum, în toate oraşele din circuitul respectiv cu pelerinii nu a întâmpinat niciun fel de probleme de acest fel.

Un grup de 160 de persoane au alertat Ambasada României de la Paris, în cursul nopţii de joi spre vineri, aceştia plângându-se autorităţilor că au fost abandonaţi de firma de turism care organizase deplasarea, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Ciobotea, ataşatul de presă al României la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici