Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat pentru fapte de corupţie

Judecătorul Valentin Popescu, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, a fost arestat, miercuri după-amiază, de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, pentru o perioadă de 29 de zile, la propunerea procurorilor DNA Alba, care îl acuză de fapte de corupţie.

69 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat pentru fapte de corupţie

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat pentru fapte de corupţie

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile făcută de procurorii DNA Alba pe numele judecătorului Valentin Popescu.

Muntean a spus că magistratul de la Petroşani este învinuit de fapte de corupţie, însă nu a dat detalii, spunând că instanţa nu şi-a motivat încă decizia.

Potrivit sursei citate, decizia Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs.

De altfel, avocatul judecătorului a declarat, în sală, că face recurs la această decizie.

Conform unor surse judiciare, judecătorul a fost audiat, înainte de a fi prezentat instanţei, de procurorii DNA Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, judecătorul Victor Cherciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul zilei de marţi o echipă de la DNA Alba s-a prezentat la Judecătoria Petroşani, pentru o discuţie cu judecătorul Valentin Popescu, pe care ulterior l-a invitat la sediul DNA Alba.

"Nu ne-au declarat nimic oficial legat de acest caz, pot să vă spun doar că astăzi (miercuri - n.r.) judecătorul Popescu nu s-a prezentat la serviciu", a spus Cherciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici