Viceprimarul Craiovei: Vreau să acordăm pentru fiecare nou-născut câte 1.000 de euro la naştere

Viceprimarul municipiului Craiova Mărinică Dincă a afirmat, marţi, că doreşte să propună un proiect pentru acordarea unei indemnizaţii de 1.000 de euro pentru copiii nou-născuţi cu părinţi craioveni, întrucât, după ultimul recensământ, a reieşit că populaţia oraşului a scăzut cu 40.000 de locuitori.

213 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul Craiovei: Vreau să acordăm pentru fiecare nou-născut câte 1.000 de euro la naştere

Viceprimarul Craiovei vrea să ofere 1.000 de euro părinţilor din Craiova pentru fiecare copil nou-născut (Imagine: Shutterstock)

Mărinică Dincă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că doreşte să propună spre aprobare Consiliului Local Muncipal un proiect prin care fiecare mamă să primească o indemnizaţie de 1.000 de euro pentru fiecare copil nou-născut.

El a precizat că doreşte să ia această măsură pentru creşterea natalităţii în municipiu, întrucât, în urma recensământului, s-a stabilit că populaţia craioveană are cu 40.000 de locuitori mai puţin.

Potrivit datelor Direcţiei de Statistică Dolj, populaţia municipiului este de 246.605 locuitori.

"Încurajarea natalităţii este una din principalele mele preocupări, astfel colegii mei mi-au propus să acordăm pentru fiecare nou-născut câte 1.000 de euro la naştere. Această sumă asigură primele cheltuieli ale unei familii. De asemenea, ne dorim şi realizarea unei maternităţi", a declarat Mărinică Dincă.

El susţine că a făcut calcule pentru circa 2.000 de naşteri pe an, iar suma ar proveni din fondul pentru bunuri şi servicii, care este de 8.400.000 de lei.

"Am făcut nişte calcule şi sunt suficienţi bani pentru 2.000 de naşteri într-un an, iar acest număr ar fi varianta optimistă, pentru că în realitate se nasc mult mai puţini copii", a afirmat viceprimarul Dincă.

Această propunere ar urma să fie dezbătută într-o şedinţă, în luna aprilie.

Viceprimarul Mărinică Dincă propune ca această sumă să fie suportată de Consiliul Local Municipal Craiova.

Mărinică Dincă este candidatul PDL pentru Primăria Craiova la alegerile locale din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici