Zelenski semnează legea pentru o nouă mobilizare. Pedepse mărite pentru cei care fug de armată

Ucraina caută noi militari pentru a susţine războiul de apărare contra Rusiei.

3614 afișări
Imaginea articolului Zelenski semnează legea pentru o nouă mobilizare. Pedepse mărite pentru cei care fug de armată

Zelenski semnează legea pentru o nouă mobilizare. Pedepse mărite pentru cei care fug de armată

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un proiect de lege care revizuieşte regulile privind mobilizarea armatei.

Legea, care va intra în vigoare la o lună de la publicare, îi obligă pe bărbaţi să-şi actualizeze evidenţele militare la autorităţi.

De asemenea, măreşte salariul celor care se oferă voluntari pentru înrolare şi creşte pedepsele celor care se sustrag de la armată.

Rusia continuă să fie văzută ca un duşman, după agresiunea comisă în Ucraina. Rusia, nu şi preşedintele său Vladimir Putin, va fi invitată la sărbătorile care marchează aniversarea a 80 de ani de la debarcarea Aliaţilor în Normandia, Franţa, la începutul lunii iunie.

Organizatorii au anunţat acest lucru, subliniind că refuzul de a-l invita liderul de la Kremlin este legat de „războiul de agresiune” dus de Rusia asupra Ucrainei.

„În aceste condiţii, preşedintele Putin nu va fi invitat”, au indicat organizatorii.

„Rusia va fi în continuare invitată să fie reprezentată pentru că importanţa angajamentului şi sacrificiilor popoarelor sovietice, precum şi contribuţia acestora la victoria din 1945, să fie onorate”, au informat organizatorii pentru postul francez Europe 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici