Aplicaţia care detectează insuficienţa cardiacă folosind senzorii smartphone-ului

  • Detectarea insuficienţei cardiace devine simplă şi precisă cu ajutorul unei aplicaţii de smartphone.
  • Aplicaţia foloseşte senzorii încorporaţi în smartphone pentru a detecta subtilităţile vibraţiilor cardiace pe pieptul pacientului.
  • Într-un studiu clinic, aplicaţia a demonstrat o acurateţe de 89% în identificarea persoanelor cu insuficienţă cardiacă.
895 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia care detectează insuficienţa cardiacă folosind senzorii smartphone-ului

Aplicaţia care detectează insuficienţa cardiacă folosind senzorii smartphone-ului

Un studiu revoluţionar sugerează că detectarea semnelor precoce ale insuficienţei cardiace ar putea deveni la fel de simplă ca utilizarea unui smartphone, conform New Atlas.

Cercetătorii de la Universitatea Turku din Finlanda, în colaborare cu universităţile din Helsinki şi Stanford, au dezvoltat o aplicaţie menită să diagnosticheze insuficienţa cardiacă rapid şi precis.

Aplicaţia utilizează accelerometrul şi giroscopul încorporate în smartphone pentru a detecta vibraţiile cardiace subtile pe pieptul pacientului, oferind astfel o metodă de diagnosticare non-invazivă şi convenabilă.

Într-un studiu clinic care a implicat 1.003 de pacienţi voluntari, aplicaţia a demonstrat o rată de acurateţe de 89% în identificarea persoanelor cu insuficienţă cardiacă.
Acest progres ar putea revoluţiona asistenţa medicală primară, oferind noi opţiuni pentru monitorizarea la distanţă a grupurilor cu risc şi îngrijirea post-spitalizare a pacienţilor diagnosticaţi.

Condusă de cardiologul Juuso Blomster, compania CardioSignal conduce comercializarea acestei aplicaţii inovatoare. Publicată în jurnalul JACC: Heart Failure, această cercetare evidenţiază potenţialul tehnologiei smartphone-urilor de a transforma asistenţa medicală cardiacă, completând aplicaţiile anterioare care detectează insuficienţa cardiacă prin analiza vocii şi schimbările de culoare facială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici