Schelete vechi de 4.000 de ani, descoperite în Germania

Mai multe descoperiri senzaţionale au fost făcute de arheologii germani de-a lungul unei căi ferate în construcţie din estul ţării - comori din epoca de bronz, cimitire şi dovezi ale unor aşezări umane vechi de 7.000 de ani, dar şi mai multe schelete vechi de 4.000 de ani, informează spiegel.de.

23 afișări

Arheologii din Saxony-Anhalt au descoperit bijuterii din chihlimbar şi cupru, sute de dinţi de câine găuriţi şi discuri din scoici care au fost folosite ca ornamente pentru haine, în situri unde au existat fie aşezări umane, fie cimitire, datând din mai multe epoci. Descoperirile au fost făcute în timpul excavărilor pentru o linie de cale ferată care leagă Erfurt de Leipzig, informează Departamentul de arheologie şi protejare a monumentelor din Saxony-Anhalt.

"Gama largă de dovezi aparţinând unor culturi vechi diferite arată cât de importantă a fost această regiune timp de mii de ani, nu numai ca aşezare umană, ci şi ca zonă destinată transportului", indică oficialii.

Anul trecut, arheologii au descoperit peste 55.000 de obiecte, pe o suprafaţă de circa 100 de hectare.

Regiunea are pământ fertil şi a fost folosită pentru locuit de cel puţin 7.500 de ani. Arheologii au descoperit şi dovezi "mai noi", precum un cimitir slav din secolul al 9-lea sau al 10-lea.

Construirea căii ferate pentru Inter City Express (ICE) s-a dovedit a fi o oportunitate unică pentru a săpa, pe o lungime de 22 de kilometri, într-o zonă foarte importantă din punct de vedere arheologic, din centrul Germaniei. Excavările vor continua până la jumătatea lui 2010.

Printre descoperirile arheologilor se numără o fermă din perioada de început a epocii de bronz (2200 - 1600 înaintea erei noastre). Lângă o construcţie cu o lungime de circa 20 de metri a fost descoperit şi un cimitir cu opt morminte. Testele ADN vor arăta dacă persoanele îngropate acolo au aparţinut aceleiaşi familii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici