Alarmă dată de agenţia cibernetică: „Atenţie maximă la software-urile şi antiviruşii ruseşti”

Sfatul Agenţiei propune „să realizăm urgent o analiză de risc privind securitatea instalaţiilor IT utilizate”.

1204 afișări
Imaginea articolului Alarmă dată de agenţia cibernetică: „Atenţie maximă la software-urile şi antiviruşii ruseşti”

Alarmă dată de agenţia cibernetică: „Atenţie maximă la software-urile şi antiviruşii ruseşti”

Evoluţia conflictului din Ucraina ar putea „periclita fiabilitatea şi eficacitatea” tehnologiilor informaţionale furnizate de companiile legate de Rusia.

Alarma vine de la Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, care recomandă companiilor „să procedeze de urgenţă la o analiză a riscului care derivă din soluţiile de securitate IT utilizate şi să ia în considerare implementarea unor strategii de diversificare adecvate în ceea ce priveşte, în special, următoarele categorii de produse pentru securitatea dispozitivului: antivirus, „firewall aplicaţie web”, protecţie e-mail; protecţia serviciilor cloud; servicii de securitate gestionate”,

Între timp, în Germania, BSI, Agenţia Federală Germană pentru Securitate în Informaţii Tehnice, recomandă „înlocuirea antivirusului Kaspersky cu produse alternative”.

„Evoluţia situaţiei internaţionale şi a cadrului geopolitic rezultat a dus la apariţia de noi elemente care au redefinit scenariul riscului tehnologic. În special, acest lucru a făcut oportun să se ia în considerare implicaţiile în materie de securitate care decurg din utilizarea tehnologiilor informaţionale furnizate de companiile legate de Federaţia Rusă”, subliniază Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, într-o recomandare privind „Criza din Ucraina, analiza riscului tehnologic şi diversificare”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici