Netflix plănuieşte să îşi lanseze propriul studio de jocuri video

  • Netflix îşi va înfiinţa propriul studio de jocuri video, în timp ce îşi intensifică eforturile de a se impune în industria de gaming.
  • Cu sediul în Helsinki, Finlanda, acesta va fi condus de fostul director executiv al Zynga şi Electronic Arts, Marko Lastikka.
  • Netflix a mai achiziţionat anterior companii mici de jocuri, cum ar fi Night School Studio, dezvoltatorul Oxenfree.
  • Dar gigantul de streaming merge acum mai departe şi creează un studio de la zero.
194 afișări
Imaginea articolului Netflix plănuieşte să îşi lanseze propriul studio de jocuri video

Netflix plănuieşte să îşi lanseze propriul studio de jocuri video

Lastikka este o figură consacrată în domeniul jocurilor de noroc, după ce a cofondat studioul Zynga - tot în Helsinki - care a lucrat la FarmVille 3 sub conducerea sa.
 
Amir Rahimi, vicepreşedintele Netflix pentru studiourile de jocuri, a anunţat "viziunea de a construi un studio de jocuri de clasă mondială" într-o postare pe blog. „[Acesta] va aduce o varietate de jocuri originale încântătoare şi profund captivante, fără reclame şi fără achiziţii în aplicaţie".
 
În aprilie, Netflix a anunţat o pierdere de 200.000 de abonaţi, prima pierdere trimestrială din 2011 încoace. Preţul acţiunilor sale a scăzut cu 35%, reducând valoarea de piaţă a firmei cu peste 50 de miliarde de dolari, potrivit BBC.
 
Netflix a pierdut apoi aproape un milion de abonaţi între aprilie şi iulie 2022, cea mai mare pierdere din istoria sa, deşi are în continuare peste 220 de milioane de abonaţi la nivel mondial.
 
Netflix a cumpărat Next Games, cu sediul la Helsinki, în martie 2022. Avea deja o relaţie de colaborare cu dezvoltatorul de jocuri, care a realizat un joc pentru mobil bazat pe serialul de succes al Netflix, Stranger Things.
 
La momentul respectiv, Next Games a fost descris ca fiind "un studio de bază într-o regiune strategică şi o piaţă cheie de talente", de către vicepreşedintele Netflix pentru jocuri, Michael Verdu.
În ultimii ani, Netflix a manifestat un interes tot mai mare pentru industria jocurilor de noroc.
 
A lansat mai multe seriale bazate pe jocuri, cum ar fi Arcane (bazat pe League of Legends) şi Cyberpunk: Edgerunners (bazat pe Cyberpunk: 2077).
 
De asemenea, Netflix colaborează îndeaproape cu Ubisoft, care va dezvolta atât un serial de televiziune live-action Assassin's Creed, cât şi un joc pentru mobil exclusiv Netflix.
 
Nu este clar dacă studioul Netflix intenţionează să dezvolte jocuri exclusiv pentru mobil sau dacă va viza şi piaţa consolelor de casă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici