Semnal de alarmă: Cercetătorii ruşi ar putea pierde accesul la 97% din informaţiile ştiinţifice

Potrivit agenţiei Tass, ieri, cei mai mari editori de reviste ştiinţifice din lume au declarat că toate vânzările şi serviciile lor către organizaţiile de cercetare ruse vor fi suspendate, a fost vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Ruse, Alexey Khohlov. pe canalul său Telegram.

2402 afișări
Imaginea articolului Semnal de alarmă: Cercetătorii ruşi ar putea pierde accesul la 97% din informaţiile ştiinţifice

Semnal de alarmă: Cercetătorii ruşi ar putea pierde accesul la 97% din informaţiile ştiinţifice

Khohlov a declarat că accesul legal la colecţiile complete de articole publicate de Elsevier, Springer / Nature, IOP Publishers şi alţii, precum şi la bazele de date de referinţă Web of Science şi Scopus de pe teritoriul Rusiei vor fi în curând încheiate.

„Editorii care au semnat această declaraţie cred că pedepsesc în acest fel nu oamenii de ştiinţă, ci organizaţiile de cercetare. Dar serviciile menţionate mai sus sunt folosite de oameni de ştiinţă, şi nu de administratori.

Această decizie este o provocare serioasă, deoarece Rusia reprezintă doar 2,5% din produsele ştiinţifice ale lumii. Aceasta înseamnă că 97,5% din informaţii sunt blocate. Sper însă că se va găsi un răspuns adecvat la această problemă”, susţine oficialul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici