Băsescu: Ne-am redus singuri şansele pentru comisarul pe Agricultură

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Indagra Farm, că România şi-a redus şansele de a obţine postul de comisar al Agriculturii, în lipsa unui ministru de Externe, el precizând însă că aceste şanse mai există.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ne-am redus singuri şansele pentru comisarul pe Agricultură

Dacian Cioloş, nominalizarea României pentru Comisia Europeană (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Mai avem şanse (pentru obţinerea postului de comisar european pentru Agricultură - n.r.), dar, nemaiavând un ministru de Externe, ne-am redus singuri şansele. Aveam totuşi nevoie de o politică de alianţe", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat, şi într-o emisiune transmisă de postul public de televiziune, că lipsa ministrului de Externe "se simte extraordinar" în contextul în care în această perioadă se duc negocieri pentru desemnarea comisarilor europeni.

"Din păcate, lipsa ministrului de Externe acum se simte extraordinar. Este perioada de negociere. Să sperăm, totuşi, că nu pierdem atingerea acestui obiectiv", a declarat Traian Băsescu, referindu-se la şansele României pentru a obţine postul de comisar european pentru Agricultură.

El a mai spus că, săptămâna viitoare, Comisia prezidenţială pentru agricultură, condusă de Dacian Cioloş, va prezenta raportul şi starategia privind acest sector, documente similare celor prezentate de comisii prezidenţiale din domeniile educaţie şi sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici