Deutsche Post îşi poate primi subvenţiile înapoi de la statul german

A doua curte de justiţie ca importanţă a Uniunii Europene a decis, marţi, că Deutsche Post poate să solicite returnarea a 572 de milioane de euro, sumă acordată iniţial operatorului poştal de către statul german, sub formă de subvenţii, dar restituită la cererea Comisiei Europene.

20 afișări
Imaginea articolului Deutsche Post îşi poate primi subvenţiile înapoi de la statul german

Deutsche Post îşi poate primi subvenţiile înapoi de la statul german

Acţiunile Deutsche Post au crescut, în cursul şedinţei de tranzacţionare de marţi, cu 1,1%, după decizia tribunalului, pe fondul unei evoluţii pozitive a pieţelor europene şi a perspectivelor ca fondurile să fie returnate cu dobândă.

Comisia Europeană a cerut în 2002 Deutsche Post să înapoieze statului german subvenţiile primite.

Compania germană a fost acuzată că a folosit banii pentru subvenţionarea operaţiunilor de livrare a coletelor, domeniu deschis competiţiei, în loc să utilizeze fondurile pentru serviciile poştale din Germania.

Operatorii poştali au dreptul la ajutoare de stat pentru a asigura servicii în toate zonele ţăriii, mai ales în cele cu populaţie redusă.

Curtea Europeană de Primă Instanţă a motivat decizia prin eşecul comisiei de a dovedi că fondurile au fost folosite în alte scopuri decât cele prevăzute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici