Ciolacu, în Qatar: Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Qatar, susţine, miercuri, că sunt în analiză proiecte în valoare de peste 15 miliarde de euro şi că îşi doreşte ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE.

199 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, în Qatar: Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro

Sursa foto: captură video Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu susţine că parteneriatul dintre cele două ţări „trebuie să fie unul extrem de pragmatic şi realizat în jurul proiectelor economice concrete şi investiţiilor”.

El a amintit că este însoţit în vizită de mai mulţi miniştri din Guvern, din domenii strategice de interes reciproc precum transporturile, energia, economia, agricultura şi digitalizarea.

„Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în Uniunea Europeană. În acest sens, am propus Excelenţei sale realizarea unui task force care să fie operaţionalizat foarte repede, în maximum o lună, în care să fie analizate toate aceste proiecte prioritare”, a spus Ciolacu.

Premierul susţine că toate oportunităţile de investiţii le va detalia împreună cu miniştrii de resort în cadrul întâlnirii pe care o va avea miercuri cu Fondul Suveran de Investiţii al statului Qatar, unul dintre cele mai solide şi importante la nivel mondial.

Conform lui Marcel Ciolacu, prioritatea este Portul Constanţa care a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est.

„Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanţa pentru a juca un rol cheie de platformă logistică şi în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei. Avem nevoie de expertiza şi experienţa companiilor qatareze în ceea ce priveşte managementul şi operaţiunile portuare, dar şi digitalizarea şi dezvoltarea portului. De asemenea, vom discuta şi posibilitatea altor proiecte de infrastructură printre care dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara, finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov şi modernizarea căii ferate Predeal-Braşov”, a adăugat şeful Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici