Guvernul Canadei a interzis companiei Huawei să instaleze reţele 5G

Oficialii din ţara frunzei de arţar au motivat că există pericol de spionaj din partea Beijingului.

875 afișări
Imaginea articolului Guvernul Canadei a interzis companiei Huawei să instaleze reţele 5G

Guvernul Canadei interzice companiei Huawei să instaleze reţele 5G: Pericol de spionaj

Guvernul condus de premierul canadian Justin Trudeau a decis să interzică tehnologiile Huawei pentru reţelele sale 5G, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Siguranţei Publice, potrivit CBC News.

Criticii, inclusiv conservatorii din opoziţie, exercită presiuni de multă vreme pentru care liberalii să interzică companiei chineze să joace un rol în infrastructură, spunând că ar fi mai uşor pentru Beijing să-i spioneze pe canadieni.

Statele Unite au avertizat cu privire la implicaţiile de securitate: este riscant să-i acorde gigantului tehnologic chinez acces la infrastructura-cheie de telecomunicaţii care ar putea fi folosită pentru spionaj. Atât Huawei, cât şi Beijing au negat întotdeauna acuzaţiile.

Huawei şi 5G, o chestiune de putere, nu de tehnologie

Canada se ocupă de chestiune de câţiva ani, amânând în mod repetat o decizie care era programată pentru 2019. Ottawa n-a făcut niciun comentariu, după ce China i-a arestat pe diplomatul Michael Kovrig şi pe omul de afaceri Michael Spavor, în ceea ce observatorii au considerat că sunt represalii pentru arestarea executivului Huawei, Meng Wangzhou, la Vancouver, în decembrie 2018, la cererea Statelor Unite.

Toţi 3 au fost eliberaţi în septembrie 2021, după ce Meng a ajuns la un acord cu procurorii americani cu privire la acuzaţiile de fraudă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici